12 Mart 2012 Pazartesi

PİZZAAAAA...

Bizim evin hafta sonu klasiklerinin başında pizza  gelir.Herkesin malzeme tercihi ayrı olunca da her sefer üç çeşit pizza yapılmış oluyor.Sevgili eşim ton balıklı,ben sucuklu, Zeynep sultan margaritta,oğulcuğum hepsini...
Hamur aynı olunca çeşit yapmak  dert değil.Tek sıkıntı fırından çıkana dek beklemek...Eskiden kalın  hamur tercih ediyordum,ne zaman ki İtalya'da ince hamurun keyfini keşfettik,ince hamura dönüş yaptık..Tercih sizin..
Üşenmez de sabah hamuru yoğurursanız,akşama işten döndüğünüzde dahi yapabilirsiniz.Ben dün öyle yaptım.Öğlen alışverişe çıkmadan hamuru yoğurdum-yanında ekmek hamuru   da yoğurdum- eve gelince malzemelerini yerleştirdik hep  birlikte,hemen herkesin eli değdi,daha bir güzel oldu.Tarif geliyor...

ÖLÇELİM

  1. 4 su bardağı un(yaklaşık yarım kg)
  2. 1,5 su bardağı süt
  3. 3/4 su bardağı sıvıyağ
  4. 1 paket toz maya
  5. 1 yemek kaşığı toz şeker
  6. tuz (siz ayarlayın)
Hamur için;
  1. Unu karıştırma kabına eleyelim
  2. İçine toz maya,tuz,şekeri koyup ,harmanlayalım
  3. Ilık süt ve sıvıyağı ekleyip,yoğuralım.
  4. Katı olursa su ilave edelim,cıvık olursa un (komik oldu değil mi,e alışın ama,gerçek olan bu!) 
  5. Çok sert olmayan yumuşak ,yoğurması keyifli bir hamur elde edelim
  6. Üzerine nemli bezle dinlenmeye bırakalım.
  7. İyice kabarana dek  mayalansın
Sos  için;

     3 yemek kaşığı salça ,4-5 yemek kaşığı sıvıyağ ve 3 diş soyulmuş bütün sarımsak ile sos pişirilir.Kıvamı gelene dek su ilave edilir.Tuzla tatlandırılır.

MALZEMELER
  1. kaşar rendesi
  2. dilim sucuk
  3. bir kutu ton balığı konservesi
  4. bir kutu  mısır konservesi(çok geliyor)
  5. bir kırmızı biber-ince halka dilimli)
  6. bir kırmızı soğan -yarım halka- 
  7. bir yeşil biber -ince halka-
 YAPALIM
 Un serpilmiş tezgahta hamuru,merdane yardımıyla tepsi büyüklüğünde açalım.Üzerine sosdan yayalım.Kekik serpelim.Kaşar rendesi serpelim.Ana malzeme en üstte olacak şekilde malzemelei döşeyelim.
Eğer ton balıklı olacaksa,sos,kaşar,kırmızı biber,kırmızı soğan,mısır en üzerive ton balık
Eğer sucuklu ise,sos ,kaşar,mısır,biber,sucuk
Margaritta ise,sos ve bol kaşar

Tabi malzeme seçimi ve miktarı tamamen isteğe göre.En üzerine de biraz zeytinyağ gezdirmak şart!
Sos çok koyarsanız ve sos sulu ise (kıvamı sulu) hamuru ıslatır ve pişmez.Sosun üzerine kekiği lutfen unutmayın,bence olmazsa olmazlardan.
sucuklu...
Fırında 220 derecede pişirelim.kurutmadan ve soğutmada servis yapalım.
bol kaşarlı margaritta...




ton balıklı...

mayadan önce
mayadan sonra



DİPNOT:  Merak ettiğiniz  soruları yazabilirisiniz.


8 yorum:

  1. bol kaşarlı margaritta ve ddiğerleri enfes gözüküyor...margaritanın içinde neler var.sosu nasıl...tşk ederim.

    YanıtlaSil
  2. margaritta,sadece domates sosu ve kaşardan ibaret.kızım en çok bubu seviyor.hamura önce bolca sos koyuluyor.üzerine kekik serpiliyor.sonra bol kaşar..
    sosun tarifi yukarıda var.
    :)
    afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  3. tşk ederim.deneyecğim.selamlar.........................

    YanıtlaSil
  4. bu hamurdan kaç adet pizza çıkıyor acaba

    YanıtlaSil
  5. fırın tepsisi ile iki tepsi rahatlıkla çıkar.hatta bir küçük tepsi de margaritta..ama hamuru ince hamur açmalısınız.korkmayın,mayalı olduğu için kabarır..biz artık ince hamur tercih ediyoruz...
    :)

    YanıtlaSil
  6. tşk.ler...........bizdw artık ince hamur seviyoruz.en kısa zamansa yapacağım.nefisssss gözüküyorrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

    YanıtlaSil
  7. denedim ve çok beğendik.tşk ederim..................

    YanıtlaSil
  8. afiyet olsun...mutlu oldum.. :))

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...