7 Mart 2012 Çarşamba

PATATESLİ DÖŞEME BÖREK


Bu tarif  çay davetleri için hem yapımı kolay, hem de gayet lezzetli.

ÖLÇELİM


      HAMUR:

  1. 2 yumurta(birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  2. 1 su bardağı yoğurt
  3. 1 su bardağı sıvıyağ+tereyağ karışımı
  4. 1paket kabartma tozu
  5. 1 çimdik toz şeker
  6. 3-4 su bardağı un
      İÇ MALZEME
  1.  3 tane ortaboy haşlanmış patates
  2.  Bir adet  rendelenmiş kuru soğan
  3.  Bir adet  jülyen (kibrit şeklinde )doğranmış    kırmızı  biber
  4. Maydanoz,ince kıyılmış
  5. Tuz,karabiber .
  6. 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
       Patatesleri uzunlamasına dörde bölelim,ince ince dilimleyelim.Kuru soğanı ,biberi,tuz ve baharatları ekleyelim.Maydanozu ilave edelim ,sıvıyağı da ekleyıp karıştıralım.İç malzememiz hazır.

 YAPALIM
  1. Tüm malzemeleri  un hariç karıştırma kabımıza alalım.
  2. İyice karıştıralım.
  3. En son olarak da unumuzu her zaman olduğu gibi yavaş yavaş ekleyelim.İlk iki bardak unu koyup iyice yoğurduktan sonra kalan unu yavaş ilave etmek gerekir.
  4. Yumuşak bir hamur olmalı.
  5. Üzerine nemli  bezle kapatalım ,20 dk dinlendirelim.
  6. Dinlemiş ahmuru iki parcçaya ayıralım.Unladığımız tezgahta merdane ile pişirme kabımız(ben kelepçeli yuvarlak kalıp kullandım)büyüklüğünde açalım.
  7. Yağlanmış tepsimize hamuru yerleştirip arasına patatesli karışımı dökelim,diğer hamurumuzu da üzerine kapatalım.Üzerine yumurta sarısı  sürelim.ortasından  çatalla delelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirelim.Yaklaşık 35-40dk olabilir.
servis yaparken biri ortalığı dağıtmış ama...   :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...