9 Mart 2012 Cuma

MISIRLI PİLAV

Yemek pilavsız olmaz diyenlerden değilim ama çok da severim.Bu sefer mısırlı pilav yaptım,görüntüsü hoş,lezzeti güzel...Denemek isterseniz buyurun...


ÖLÇELİM


  1. 1  su bardağı pirinç(en az 20 dk.önce tuzlu,sıcak suda bekletilecek)
  2. 2 su bardağı sıcak su
  3. 1 küçük (220 gr) konserve mısır
  4. 2 yemek kaşığı tereyağ, 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  5.  tabii ki de tuz
YAPALIM

  1. Tencereye yağları alalım ,kızdıralım
  2. Islatılan pirinçleri nişastası gidene dek yıkayalım.
  3. Yağa ilave edip güzelce kavuralım.Kavurma işlemi yapılırken tuzunu katalım ki pirinçler kırılmasın.
  4. Üzerine süzülmüş mısırı ekleyip,bir-iki çevirelim.
  5. Suyunu ilave edip,1-2 dk harlı ateşte,sonra kısık ateşte ,su çekilene dek pişirelim.
  6. 20 dk dinlenmeye alalım.


Pilav servise hazır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...