16 Mart 2012 Cuma

KREP

Evde ekmek yoksa, ille de koşturup ekmek almanıza gerek yok.Bu sefer de kreple kahvaltı yapın.Ya da çocuklar okuldan geldi,gözünüze bakıyorlar,hemen iki yumurtadan krep.İsteyen domates peynirle yesin, isteyen çikolatalı fındık kremasıyla..

Aslında krebi basite almamak lazım,zira sadece kahvaltıda değil, davet  sofraları için de kurtarıcıdır.Tavuklu mantarlı sote yapıp, krebe sararsınız, üzerine başamel sos ve kaşarla fırına..Aklımda,ne zamandır ben de yapmadım,yapınca muhakkak paylaşırım sizinle de.

Şimdi konuyu dağıtmıyım da krep anlatmaya başlıyım.


ÖLÇELİM
  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1  çay kaşığı (silme) kabartma tozu
  • bir çimdik tuz (tuzu az olursa hem tuzlu ile hem tatlı ile tüketebilirisniz)
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ

YAPALIM
  • Yumurtaları derince kaba kıralım
  • İçine sütü,sıvı yağı,tuzu,ekleyelim.Karıştıralım.
  • Unu(ve kabartma tozunu) karışıma  yavaş yavaş,çırpma teli ile sürekli çırparak ekleyelim,pürüzsüz olana dek çırpmaya devam edelim.
  • Krep tavasını  ocağa alalım.Tava ısındığında tam ortasına 1 kepçe hamur dökelim.tavayı kendi etrafında bir tur çevirerek yayılmasını sağlayalım.
  • Altınin piştiğini; tum yüzey göz göz olup rengi döndüğünde anlarız.Spatula yardımıyla çevireli.
  • 2 dakika sonra krep pişmiştir.
  • Böylece tüm hamuru bitirelim.Bu tarifle 8-10  krep çıkar.(tabi tavanın büyüklüğü de önemli)
PÜF NOKTALARI

     En önemli nokta,pürüzsüz hamur.
    İkincisi ilk başta çok cıvık gibi  olabilir  ama ,un ya,pişirme işlemi devam ettiği sürece koyulaşır(azıcık süt ilave edebilirsiniz)
     Ben tavayı yağlamıyorum.Hiç de yapışmıyor.
     İlki her zaman şekilsiz ve kötü pişmiş olabilir.Bu tava ısısının kendini bulmasıyla ilgili.

Resimlerden takip edebilirsiniz..




kıvamı...








    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...