5 Mart 2012 Pazartesi

BAŞAMEL SOS KURTARICIDIR...






Davet sofralarında ana yemek kadar önemlidir bence garnitürler.Yemeğin lezzetini öne çıkardıklarını düşünüyorum.Şimdiki zaman hanımlar gününde de sıcak ikramlar tercih ediliyor.Ben de bir  çeşit sıcak ikram olmasını tercih edenlerdenim.Şimdi vereceğim tarif ırında başamel soslı patates püresi...İsterseniz et yemeklerinin yanında isterseniz çay davetlerinin sıcak menüsünde tercih edebileceğiniz bir lezzet.Yapımı kolay ,yemesi keyifli.


FIRINDA   BAŞAMEL SOSLU PATATES PÜRESİ



ÖLÇELİM

  1. 4-5 adet haşlanmış patates 
  2. 3 yemek kaşığı tereyağ
  3. 3 yemek kaşığı un
  4. 3-4 bardak süt
  5. 2 su bardağı   kaşar  rendesi
  6. tuz,karabiber
YAPALIM

  1. İyice haşlanmış patatesleri güzelce ezelim.
  2. Başamel sosunu hazırlamak üzere,tencereye tereyağı alalım,unu kavuralım.
  3. Sütü yavaş yavaş ekleyelim,koyulaştığında tuzunu atıp ocaktan alalım.
  4. Ezilen patatesleri başamel sosun içine alalım,kariştıralım.
  5. 1 su bardağı kaşar rendesini  de ekleyelim.karıştıralım.
  6.  Fırın kabına yayalım,üzerini bol kaşarla kaplayalım.
  7. 200 derece fırında kaşarlar eriyip kızarana dek pişirelim.
    nar gibi kızardı....







başamel sos patatesle buluştu












kaşarla süslendi







  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...