22 Şubat 2012 Çarşamba

DAMLA ÇUKULATALI MUFFİN





Madem tatlı başladık.Muffine ne dersiniz.Pofidik pofidik kocaman,çeşit çeşit muffinler...Bu seferki  damla çukulatalı olsun.Ben aroma sevenlerden olduğum için portakal kabuğu da rendeledim.Tercih sizin..Tarif 12 li muffin kabı için.Muffin kaplarının içine kağıtları yerleştirelim.Fırınımızı 180 derece ayarlayalım,ısınsın.Kekler de sıcak fırın sever...






DAMLA ÇUKULATALI MUFFİNLER

ÖLÇELİM


1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
2 yumurta
5 yemek kaşıgı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 prtakal kabuğu rendesi
2-3 yemek kaşığı damla çukulata
Un  (yaklaşık iki-üç bardak)


YAPALIM
  1. Yumurtaları kabımıza kıralım.
  2. Üzerine şekeri,yağı,sütü,portakal kabuğu rendesini vanilyayı ekleyip,karıştıralım.Çırpmaya gerek yok,bu yüzden de kolay...
  3. Kabartma tozunu una katalım.Damla çukulataları da una ekleyelim.Ve bu katı karışımı sıvı karışıma ekleyelim.
  4. Kıvam önemli.Muffin biraz  kıvamlı hamur sever.Unu yavaş ekleyelim ki az gelirse ilave ederiz..
  5. Hamuru  muffin kalıplarına paylaştıralım.Muffın  kalıplarının yarısını geçecek kadar hamur koymalı kii kabarsınlar,pofidik olsunlar.
  6. 180 derece ısınmıs fırında kızarana dek yaklaşık 20-25 dk pişirebilirsiniz.


PÜF  NOKTALARI
  1. Fırın önceden ısıtılmalı
  2. Hamur kıvamlı olmalı
  3. Kalıpların yarısından fazlası dolmalı
  4. Çok pişirip kurutmamalı
  5. Fırından çıkınca servis tabağına almalı,yoksa altları terler,ıslak ıslak olur.
  6. Bu ana tarifle çok çeşitli muffinler yapılabilir.Kakao hamuru sertleştirir,ya un azaltılmalı ya da kullanılan kakao miktari kadar sıvı yağ veya süt ilave edilmeli.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...