2 Kasım 2012 Cuma

SOSLU BULGUR TOPLARI

tatmalısınız..    :))

Resme bakıp ama bunun adı böyle değil diyenler gayet haklı.Yöresel bir yemek,farklı yörelerde farklı adları  var.Ben de bu ismi koydum.

Yazın gelen misafirlerim için sevgili kardeşim Betül  yaptı.Çok lezzetliydiler.Üşenmeyin,akşamdan televizyon seyrederken yuvarlayın.Ertesi gün pişirin.Güzel bir ikram.



  • 2 su bardağı  kısırlık bulgur
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 2 yemek kaşığ tereyağ,3 yemek kaşığı sıvıyağ 
  • 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası
  • 2 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 demet ince kıyılmış maydanoz
  • baharat,tuz

YAPALIM   

  • Bulgurları derin bir kaba alalım.Üzerine çıktı çıkacak kadar kaynar su koyup,demleyelim.
  • Demlenen bulgura yarım kaşık biber salcası,tuz,yumurta,un,irmik ilave edelim.İyice yoğuralım.
  • Öyle ki elimizde küçük toplar yaptığımızda dağılmasın.Ara sıra elimizi ıslayabiliriz.
  • Hazırlanan hamurdan küçük parçalar alalım,elimizde yuvarlayarak toplar hazırlayalım.
  • Bir tencereye yarısına kadar sıcak su koyalım, içine hafif tuz ve az sıvı yağ ekleyelim.Kaynayınca bulgur toplarımızı haşlayalım.15 dk yeterlidir.
  • Ayrı  bir tencerede sos pişirmek için,yağı tencereye alalım.Yağı koyalım.Salçaları yağda kokusu gidene dek kavurduktan sonra 3-4 bardak sıcak su ile kaynatalım.Soyulmuş ve ezilmiş sarımsakları ilave edelim.Tuzunu ekleyelim.
  • Süzdüğümüz bulgur toplarımızı sos tenceresine dökelim.
  • İnce kıydığımız maydanozlar ile  servisten hemen önce harmanlayıp,servis kabına alalım.

Afiyet,lezzet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...